Nubilaia

Reggiano DOC Lambrusco Rosso Secco

Production area: Province of Reggio Emilia
Locality: Novellara
Region: Emilia Romagna
Vine varieties: Lambrusco Salamino
Classification: Reggiano PDO
Characteristics: dry, semi-sparkling red
Fermentation: Charmat method
Alcoholic strength: 11% Vol.
Acidity: 7.5 g/l
Sugars: 11 g/l

SENSORY PROPERTIES

Colour: deep red with an effervescent mousse
Bouquet: intense and persistent, with a hint of blackberries
Taste: balanced, smooth, intense, persistent, full-bodied

PACKAGING

0.750 l bottles: cardboard box with 6 bottles
Type of bottle: Tiziano Spumante
Scheda tecnica dati logistici

TO DRINK IT AT ITS BEST


Ageing period: to be consumed while young, no more than 18 months
Serving temperature: 8°- 10° C
Type of glass: Medium open goblet

FOOD PAIRING


First courses

Cappelletti

Lasagne

Braised

Boiled

Roast meats

Our suggestions


tagliata.jpg

TAGLIATA AROMATICA CON ACETO BALSAMICO E PATATE AL FORNO

accompagnata da Il Nubilaia

Tritare aglio e rosmarino, porzionare il cube-roll ricavandone delle bistecche alte un paio di dita. Condire le...
Read the recipe
Questo sito utilizza cookie, continuando a navigare acconsenti al loro impiego. Maggiori informazioni sono disponibili al link Privacy Policy.
Accetto