Fermentato in Bottiglia

Lambrusco Rosso Secco Emilia IGT

Production area: Province of Reggio Emilia
Locality: Novellara
Region: Emilia Romagna
Vine varieties: Lambrusco Salamino, Lambrusco di Sorbara
Classification: Lambrusco Emilia PGI
Characteristics: dry, semi-sparkling red
Fermentation: natural, in the bottle
Alcoholic strength: 11% Vol.
Acidity: 7 g/l

SENSORY PROPERTIES

Colour: light ruby red
Bouquet: fragrant and pleasant, with a hint of raspberries
Taste: dry, fresh, effervescent and round

PACKAGING

0.750 l bottles: cardboard box with 6 bottles
Type of bottle: Champenoise Spumante
Scheda tecnica dati logistici

TO DRINK IT AT ITS BEST


Ageing period: to be consumed while young, no more than 18 month
Serving temperature: 8°-10° C
Type of glass: Medium open goblet

FOOD PAIRING


Cappelletti

Lasagne

Braised

Boiled

Our suggestions


mora.jpg

FILETTO DI MORA ROMAGNOLA DISIDRATATO CON MARINATURA ALL’ACETO BALSAMICO

accompagnato dal Fermentato in bottiglia

In un tegame a fondo spesso stufare in poco olio le verdure tritate finemente con la foglia di alloro intera. A parte...
Read the recipe
Questo sito utilizza cookie, continuando a navigare acconsenti al loro impiego. Maggiori informazioni sono disponibili al link Privacy Policy.
Accetto