Il Signor Campanone

Reggiano DOC Lambrusco Rosso Secco

Production area: Province of Reggio Emilia
Locality: Novellara
Region: Emilia Romagna
Vine varieties: Lambrusco Salamino, Lambrusco di Sorbara
Classification: Reggiano PDO
Characteristics: dry, semi-sparkling red, from selected grapes
Fermentation: slow, Charmat method
Alcoholic strength: 11% Vol.
Acidity: 7 g/l
Sugars: 11 g/l

SENSORY PROPERTIES

Colour: ruby red with a deep pinkish mousse
Bouquet: delicate, fine and harmonious, with a clear hint of soft red berries
Taste: elegant, pleasantly balanced, with a good body and marked freshness

PACKAGING

Bottiglie da 0,375 l: cardboard box with 12 bottles
0.750 l bottles: cardboard box with 6 bottles
Bottiglie da 1,50 l: cardboard box with 1 bottle
Type of bottle: Lombardini customized Renana
Scheda tecnica dati logistici

TO DRINK IT AT ITS BEST


Ageing period: to be consumed while young, no more than 18 months
Serving temperature: 8°- 10° C
Type of glass: Medium open goblet

FOOD PAIRING


Tortelli

Cappelletti

Lasagne

Braised

Boiled

Cheeses

Cured meat

Our suggestions


coniglio.jpg

ROLLE’ DI CONIGLIO SU CREMA DI CAVOLFIORE E SPUGNA DI PREZZEMOLO

accompagnato da Il Signor Campanone

Disossare il coniglio e ricavarne 6 rettangoli. Aprire le porzioni a libro battendole leggermente protette da...

Read the recipe
Questo sito utilizza cookie, continuando a navigare acconsenti al loro impiego. Maggiori informazioni sono disponibili al link Privacy Policy.
Accetto